Sypaný čaj je obecně nejlepší pro šálek čaje. Velikost čajových lístků je obecně velká. Čínské zelené čaje, např. Anji Baicha, by v čajových sáčcích nikdy nemohly být tak chutné. Určitě existuje také vztah mezi velikostí a svěžestí. Válcované čerstvé čajové lístky jsou rozděleny na menší částice, které rychleji zhnědnou. Tím je čaj nejsvěžejší a...
Sypaný čaj je obecně nejlepší pro šálek čaje. Velikost čajových lístků je obecně velká. Čínské zelené čaje, např. Anji Baicha, by v čajových sáčcích nikdy nemohly být tak chutné. Určitě existuje také vztah mezi velikostí a svěžestí. Válcované čerstvé čajové lístky jsou rozděleny na menší částice, které rychleji zhnědnou. Tím je čaj nejsvěžejší a to je důvod, proč si Britové dopřávají malé šálky čaje: jde o nejsilnější čaj, který chutná dobře s mlékem a cukrem. Větší listy černého čaje jsou plnější.