Nové La Boheme Café Espresso Blend - 226 g, zrnková káva Zobrazit větší

La Boheme Café Burundi Buzira Sehe Honey - 226 g, zrnková káva

Nový produkt

Metoda honey je v Burundi poměrně novinkou, která se zkouší pouze několik posledních let. Mycí stanice Sehe je pojmenována po kopcích, ve kterých se nachází a místní komunitě, která se zabývá sklizní kávových třešní. Nachází se v nadmořské výšce 1750 metrů a třešně se sklízejí až do dvou tisíc metrů nad mořem. Kávové třešně nejdříve prochází procesem namáčení, oddělování a ručním třízením, před tím, než se dostanou do vlastní produkce, aby se oddělily defekty. Poté jsou třešně zbaveny dužniny pomocí loupačky a roztříděny podle hustoty. Stále ale na sobě mají všechnu mucilage, což je vnitřní sladká vrstva kávové třešně.

Sehe je čtvrtý a zatím poslední projekt Ramadhana Saluma – producenta kávy v Burundi. Každá z jeho mycích stanic je odbytištěm kávy pro malé farmáře, kteří žijí v jejich okolí. Kávové farmy v Burundi jsou poměrně malé, často jsou dokonce menší než jeden hektar, proto Salum systematicky vykupuje kávy dle toho, kde rostou, aby se tak zajistila co nejvyšší kvalita každého lotu. Salum je extrémně zaměřený na detaily, snaží se, aby měli všichni jeho farmáři správný trénink a také zároveň věnuje hodně času komunitě, investuje převážně do vzdělání.

Více informací

Více zboží naleznete v sekci Zrnková káva či Káva

Hmotnost kávy226 g
Balení kávySáček

315,00 Kč s DPH

Více informací

Chuťový profil

Úžasně vyvážená káva s výraznou šťavnatostí, která chutná po tropickém ovoci, s tóny přezrálého ananasu a smetany. Dochuť v ústech je dlouhá a ovocná.

Popis

  • Burundi
  • Shibitoke
  • Sehe
  • Bukinyanana commune
  • Salum Ramadhan
  • Bourbon
  • Jílovitá
  • 1700 - 2000 m n. m.
  • Honey
  • Červen (každoročně čerstvá)

Recenze

Napsat recenzi

La Boheme Café Burundi Buzira Sehe Honey - 226 g, zrnková káva

La Boheme Café Burundi Buzira Sehe Honey - 226 g, zrnková káva

Metoda honey je v Burundi poměrně novinkou, která se zkouší pouze několik posledních let. Mycí stanice Sehe je pojmenována po kopcích, ve kterých se nachází a místní komunitě, která se zabývá sklizní kávových třešní. Nachází se v nadmořské výšce 1750 metrů a třešně se sklízejí až do dvou tisíc metrů nad mořem. Kávové třešně nejdříve prochází procesem namáčení, oddělování a ručním třízením, před tím, než se dostanou do vlastní produkce, aby se oddělily defekty. Poté jsou třešně zbaveny dužniny pomocí loupačky a roztříděny podle hustoty. Stále ale na sobě mají všechnu mucilage, což je vnitřní sladká vrstva kávové třešně.

Sehe je čtvrtý a zatím poslední projekt Ramadhana Saluma – producenta kávy v Burundi. Každá z jeho mycích stanic je odbytištěm kávy pro malé farmáře, kteří žijí v jejich okolí. Kávové farmy v Burundi jsou poměrně malé, často jsou dokonce menší než jeden hektar, proto Salum systematicky vykupuje kávy dle toho, kde rostou, aby se tak zajistila co nejvyšší kvalita každého lotu. Salum je extrémně zaměřený na detaily, snaží se, aby měli všichni jeho farmáři správný trénink a také zároveň věnuje hodně času komunitě, investuje převážně do vzdělání.

Path: > > > > La Boheme Café Burundi Buzira Sehe Honey - 226 g, zrnková káva

16 dalších produktů ve stejné kategorii: